Статии

Родината на прасковите е континентален Китай. Тази страна и в наши дни е един от най-големите производители в света, но разбира се тези плодовете се отглеждат и на много други места по света. 

Благодарение на своя вкус и гъвкавост Къпините са едни от най – предпочитаните плодове за консумация от нас хората. Често ги консумираме както в суров натурален вид така и под формата на различни конфитюри, сокове, компоти и смутита.  Използваме ги в приготвянето на различни десерти и сладкиши. 

Според историците, Дюлята е била позната на хората в Палестина от около 1000г пр. Хр. Факт е, че е била разпространена в Югоизточна Европа още преди отглеждането на ябълки. 

Дрянът е един от най – разпространените храсти в нашата страна, но въпреки всичките предимства и ползи за човешкия организъм от плодовете на дряна, ние рядко ги включваме в менюто си.

Играта „Еньов ден със студен чай „Утро”" се организира и провежда от „ЗИВ“ ЕООД, вписано в Агенция по вписванията с ЕИК 103245283, със седалище и адрес на управление в гр. Варна, ЗПЗ (наричано по-долу за краткост „Изпълнител" и/или „Организатор“).

Промоцията „Еньов ден със студен чай „Утро”" („Играта" или „Промоционалната игра“) стартира от 24.06.2021 г. и продължава до 30.06.2021 г. включително („Период на играта“), като официалните правила („Правила/та“) са валидни и задължителни за участниците в рамките на този период.

Изисканият й вкус отдавна е покорил света. Наричат го кралски плод или плодът на Ерос, защото

napitka-s-krushi-ot-mazzetto-real-energy-from-nature

Крушата е един от най-зареждащите плодове. Благодарение на етеричните масла в нея, които успокояват и ободряват, тя може да ни зареди с добро настроение и жизненост за целия ден.

sirop-smokinovi-lista-ot-mazzetto-real-energy-from-nature

Всеизвестно е, че смокинята е благословенно вкусен плод. Заради вкуса, вида и ценните си съставки, тя е спечелила имиджа на един от най-прекрасните дарове на природата.

sirop-byal-buz-ot-mazzetto-oswejava-i-obodryava

В народната медицина и литературата често бъзът се нарича “най-силната българска билка”.
Бъзът се причислява към групата на суперплодовете.

sirop-roza-ot-mazzetto-real-energy-from-nature


От древността до наши дни екстрактът от роза е бил използван като средство за подмладяване и разкрасяване.