Статии

сироп-роза-от-мазето-истинска-енергия-от-природата

От древността до наши дни екстрактът от роза е бил използван като средство за подмладяване и разкрасяване. Още в древна Месопотамия благовонната течност е била използвана за лечение на главоболие, гадене и стомашно разстройство. През 16-ти век лекарите предписвали розова вода като при облекчение от стрес и стимулиране на храносмилателните функции.
Днес съвременната козметика я включват в състава на редица продукти. И това не е всичко – все повече световни марки за напитки включват в състава си извлек от роза.
Ето какво прави тази суперзаредена вода от роза толкова мощна.
Тя е вторичен продукт, който се получава при дестилация на розовото етерично масло. В състава си тя пази най-мощните свойства на розовото масло, дължащи се на ароматните съединения, флавоноидите, танините, природните киселини, захарите и други важни витамини, известни с противовъзпалителните си, антибактериални, стягащи, хидратиращи и силно изявени антиоксидантни свойства.
Едно най-важните приложения на розовата вода, което се превръща във все по-нарастваща тенденция, е нейната консумация под формата на цветна тонизираща напитка.
На българския пазар може лесно да откриете специални тонизиращи напитки на основа извлек от роза, предназначени за директна консумация.
Ето как можем да включим концентрирания сироп роза ot Mazzetto в ежедневието:
- В случай, че не обичате чиста розова напитка, може да я добавите към вашия плодов коктейл или ягодов фреш.
- Прекрасен коктейл може да приготвите, ако към напитка от роза добавите малко джинджифил и по желание плодов сок.
- Няколко капки концентриран сироп от роза към обикновената чаша вода ще придаде нежен аромат на питието и ще го превърне в тонизираща, лековита напитка.