Статии

 

Прасковите са изключително полезни за човешкия орханизъм и съдържат впечатляващ асортимент от витамини(А, С, Е), минерали (Селен, Йод, Цинк, Калий, Желязо, Мед, Манган и Фосфор),  антиоксиданти и фибри.
Някои хора биха казали, че лятото е най-доброто време за консумация на праскови, когато те са в разгара на сезона си и имат най-добър вкус, свежест и хранителна стойност. Разбира се ние често ги консумираме и през останалите сезони под формата на конфитюри, сладко, сокове или компоти.
ЗИВ ЕООД създаде OtMazzetto Напитка с плодове Праскови с цел да съчетае уникалния аромат, вкус и полезни свойства на този прекрасен дар от природата.
Ползите от консумация на праскови не са една или две. Те цялостно оказват благоприятно действие на голяма част от нашия организъм като започнем с огромните ползи за сърдечно-съдова система, укрепват сърдечния мускул, кръвоностните съдове, нормализират кръвното налягане и намаляват риска от сърдечни заболявания. Когато човек яде праскови, той получава всички основни хранителни вещества нужни за здравето на сърцето.
Прасковите също са богати на фибри, които насърчават ситостта, подобряват храносмилането и допринасят за намаляване на теглото. Също така спомагат за намаляване на високия холестерол, високото кръвно налягане и кръвната захар. Тези плодове действат и като диуретик, като спомагат за прочистването на пикочния мехур и бъбреците. Малко хора знаят, че този плод действа като средство за облекчаване на стреса и намаляване на безспокойствието.
В прасковите има и фолиева киселина, която освен че насърчава здравето на мозъка, спомага за правилното развитие на плода при бременните жени.
Опитайте OtMazzetto Напитка с плодове Праскови – Истинска енергия от природата.