Статии

Плодовете на дряна могат да се съхраняват до около 10 дена. Те бързо плесенясват след като се измият. Откъснатите дренки само след няколко дена  бързо потъмняват и омекват, но и стават много по-сладки и вкусни. Именно няколко дена след като са откъснати плодовете на дряна са най- приятни за консумация. Дренките могат да се консумират пресни, сушени или замразени, а може и да си приготвите вкусни конфитюри, сокове или компоти. ЗИВ ЕООД създаде за вас единствената на пазара в България Напитка с парченца плод от Дренки, за да ви достави удоволствие и наслада. 
Дренките са идеално средство за предпазване на организма ни от настинки и грип. Те съдържат два пъти повече витамин С от портокалите, който стимулира имунната система и тонизира организма. Дрянът може да лекува възпалено гърло, морбили, анемия, бъбречни заболявания и хемороиди, но най – известната му полза която се знае от древни времена, е че дренките действат запичащо, кръвоспиращо и температуропонижаващо. Използват се при стомашно-чревни разстройства за затягане и като помощно средство при гастрити, колити и диарии с кървене.
Множеството ползи от консумацията на Дренки се запазват и при преработка на плода и можем да си ги подсигурим както от суровите плодове откъснати непосредствено от храста, така и от всички продукти произведени от тях – нектари, конфитюри, компоти или сокове.  Опитайте нашата Напитка с парченаца плод от Дренки създадена с много внимание и любов.