Статии

ot-mazzetto-napitki-s-plod-malini-real-energy

Малините са изключително вкусни и много полезни. Богати са на витамин С, В1, В2 и В9. Дребните червени плодове са още източник на множество минерали и микроелементи – мед, калий, калций, селен, цинк, фосфор, но най-много на желязо и магнезий.

Оказва се, че малините имат силно изразено противотемпературно действие. Това е така, защо в съдържанието си малините имат значително количество салицилова киселина.

Малините имат много добър резултат и при подобряване на храносмилането. Препоръчва се като облекчаващо и вкусно средство срещу стомашни болки.

Малините са диетичен продукт, който без проблем може да се използва в менюто на хора, подложени на специален хранителен режим, чиято цел е загуба на килограми.

Малините са и перфектната храна за бременни. Бъдещите майки, които често повръщат или се чувстват неразположени, могат да наблегнат на малините или на малиновия сок.

Малините съдържат висок процент на калий, който регулира водния баланс в организма. В състава им има още калций, магнезий и фосфор, които укрепват здравината и плътността на костната система и зъбите. Приемът на повече малини регулира и дейността на нервната система и мускулите.

И напитката с плодове малини ot Mazzetto e най-вече МНОГО ВКУСНAAAAAAAA!