напитка-с-плод-касис-от-мазето-истинска-енергия-от-природата

Народната медицина определя плодовете на касиса като резервоари на ценни вещества и витамини. Той има най-богато съдържание на витамини, съчетани в един-единствен плод.

Народната медицина определя плодовете на касиса като резервоари на ценни вещества и витамини. Той има най-богато съдържание на витамини, съчетани в един-единствен плод. Касисът превъзхожда всички останали ягодоплодни видове по съдържание на витамин С. Дневната доза от този витамин, нужна за човека, може да се набави само от 15-20 г пресни плодове касис.

Важно е да се знае, че количеството ензими в тях, разрушаващи аскорбиновата киселина, е малко, което значи, че при правилно консервиране (замразяване, изсушаване, приготвяне на сокове и др.) витамин С се запазва. Плодовете са и едни от най-богатите на витамин Р (цитрин), съдържат и каротин, и много други витамини, полезни органични киселини и са богати на пектин. Минералният им състав е ценен и много разнообразен – богато са със соли на калия, фосфора, калция, магнезия, желязото, микроелементи. Не случайно продуктите от касис са сред задължителните храни за космонавтите.

Плодовете на касиса действат благотворно и лечебно - укрепват сърцето и тонизират кръвното налягане, подпомагат лечението на някои заболявания - на бъбреците, на черния дроб и на червата. Касисът е добър диуретик, помага при болки в стомаха, полезен е и при лечение на сърдечносъдови заболявания, прочиства кръвта от токсините и лошия холестерол.
В черните плодчета има богато съдържание на танин, калиеви соли и етерично масло. Той е в пъти по-богат на витамини от лимона, ягодата, ябълката, вишната и гроздето.
Винаги, когато имате възможност, се възползвайте от чудодейния дар от природата- витаминната бомба, наречена касис.
Освен в натурален вид, сладката и компотите от касис са безкрайно ароматни и изкусително вкусни.
По всяко време от годината можете да тонизирате Вашия организъм с напитка с плодове касис ot Mazzetto – НаЗдраве!

Интересно

interesting users за потребители
interesting distributorsза партньори
interesting campaignsкампании

Намерете ни

Форма за контакти

Адрес: гр. Варна, ЗПЗ, ул. "Уста Кольо Фичето" №55
Телефон: +359 52 571 340